Munkánk során sok tapasztalatot szereztünk a SAS-szoftverrel kapcsolatban. Az alábbiakban közzéteszünk néhány hasznos tippet, remélve, hogy ezzel is nyújthatunk némi segítséget.

Mivel a SAS programok futtatása során a legtöbb fejlesztő „kénytelen-kelletlen” belefuthat számára érthetetlen hibákba, vagy hibaüzenetekbe - melyekre nem talál logikus magyarázatot - célszerű ilyen eseteknél először megkeresni az adott verziójú SAS legutolsó hivatalos frissítését és telepíteni azt. Az alábbi linkek ehhez nyújtanak egy kis segítséget:

2005.április.10. - SAS 9.1.3 Service Pack 2

2005.április.1. - SAS 8.2 BASE Hot Fix Bundle 82BX09

Ingyenes SAS tananyagok szintén nagy segíts éget jelentenek a SAS programok megismeréséhez és a programozás elsajátításához. Az alábbi linkeken ilyen oldalakat tűntettünk fel:

BASE SAS

SAS Enterprise Guide

SAS Enterprise Miner

SAS/EIS

SAS/GIS

SAS/Warehouse Administrator

SAS ETL Studio

A gyakorló, haladó szintű programozóknak az alábbi linkeket ajánljuk:

SUGI Papers - Sok angol nyelvű előadásanyag és cikk található meg ezen az oldalon keresztül. Nagyon jó segítséget nyújt a SAS programozói tudás finomításához, fejlesztéséhez.

2005.április.10-13. SUGI 30 konferencia előadásanyagai - A legutóbbi SUGI 30 konferencia anyagai PDF formátumban. Főképp a SAS 9-esben található változtatások, hatékonysági tanácsok és egyes problémák ajánlott megoldásai találhatók az előadásanyagok között.

SAS OnlineDoc 9.1.3 - Nagyon jól használható, interneten keresztül elérhető dokumentáció. (A hatékony keresés érdekében ajánatos az oldalon egyből a felső sorban található menü „Search” fülére kattintani, majd ott a keresett elemet vagy szövegrészt beírni a keresőablakba.)